Министрите за европски прашања на земјите членки на Европската Унија, денес на пладне имаат закажано видеоконференција на која треба да ги одобрат заклучоците финализирани на амбасадорско ниво, со кои се дава зелено светло за отпочнување на преговорите со Северна Македонија и Албанија. Се очекува Европскиот совет на 26 март да ги одобри пристапните преговори со двете земји.

Повеќе на следниот: линк